22 липня 2015 р.

Сокира


Візьмемо такий простий і побутовий предмет як сокира. Є вона зброєю чи ні?

Сокира - інструмент, зазвичай з металевим лезом, жорстко закріпленим на руків'ї, зазвичай дерев'яному. Існує різновид сокири, звана Тесло, в якій лезо повернуто перпендикулярно руків'ю. Сокира зазвичай застосовується в столярній справі для розрубування або надання форми дереву, а також для зрубування дерев. В давнину і в Середні віки сокира була поширеною ручною холодною зброєю, рідше метальною.


Ось у мене особисто 3 сокири. Це при тому, що я звичайний міський житель. Одну я вожу в машині, для того що б на природі рубати дрова, одну тримаю вдома для рубання м'яса і кісток, і одна сокира лежить у мене вдома для протипожежних цілей.

При цьому, хорошу сокиру можна використовувати в оборонних або наступальних діях як небезпечну зброю, що володіє стинаючими і дроблячими властивостями. Думаю, що за всю історію людства за допомогою сокири було відібране чимало людських життів. Не менше, аніж мечем або пістолетом. Адже меч не був доступний простому селянинові, а пістолет з'явився порівняно недавно і теж спочатку був досить дорогий.

Тим не менш, не потрібно ніякого "особливого дозволу" на придбання сокири. Також, для покупки сокири не вимагається довідка від психіатра. Та й продається вона в звичайному господарському магазині.

Так що, за останні 100 років сокира стала менш смертоносною зброєю?

Як по вашому, за допомогою сокири стало важче вбивати людей, ніж 100 або 1000 років тому?

На ці питання не потрібні відповіді.

Сокирі не потрібні спеціальні боєприпаси, її не потрібно спеціально заточувати, що б зробити смертоносною. Думаю, що її спокійно продадуть в господарському магазині навіть дитині!

Залишається інше питання.

Чому ж тоді противники зброї не кричать на кожному розі, що необхідно терміново ввести контроль за продажем сокир? Змусити людей проходити курси по поводженню з сокирою? Або, наприклад, продавати сокиру тільки по досягненню 18 років?

Немає нічого простішого, ніж обмежити права і свободи громадян в нашій країні, особливо коли це робилося успішно останні років так 100.

Рабів складно виховати з нормальних вільних людей, набагато простіше їх виростити, з покоління в покоління!

Коли нам кажуть, що зброя - це зло, чому такого не кажуть про господарські інструменти? Такі як сокира, ніж, коса або вила ???

Мабуть, не хочуть нагадувати, що раніше поганих хлопців з влади скидали саме за допомогою звичайних господарських інструментів!

Будь-які зміни в суспільстві потрібно починати з себе.

На сьогоднішній день в Україні 9 з 10 чоловік хочуть придбати вогнепальну легальну зброю. А у кожної 10-ї людини вона вже є. Але якщо уряд і далі протидіятиме бажанням громадян, то ринок зброї буде все більше нелегальним.

А це - відсутність взагалі будь-якого контролю за ринком зброї. Відсутність податків та нових робочих місць. Ну і безпека громадян теж буде прагнути до нуля!

Джерело: http://zbroya.info/ru/blog/2884_topor/

Немає коментарів: